Znam da izgleda kao još jedan u nizu recepata za kuglof, kojima sam kao što ste možda i primijetili opsjednuta.
Ali ovome svakako dajte šansu ima nešto posebno u tom spoju okusa malina, kakaa i šećera što mu daje ono nešto zbog čega se jednostavno nećete moći prestati jesti ga.
Original recepta pronašla sam ovdje.
RECEPT:
Recept za ispis
Za tijesto:
390 g brašna
2 žličice praška za pecivo
1 žličica sode bikarbone
1/2 žličice soli
190 g maslaca
150 g šećera
3 jaja
1 žlica arome vanilije
480 ml jogurta
Za nadjev:
50 g smeđeg šećera
1 žlica kakaa
250 g malina
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Namastite i pobrašnite kalup za kugkof.
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikaronu i sol pa prosijte dobivenu smjesu.
Mikserom pjenasto izradite omekšali maslac i šećer.
Dodajte jedno po jedno jaje pa sve dobro izmješajte da dobijete jednoličnu smjesu.
Umiješajte vaniliju i jogurt.
Na kraju umiješajte i prosijanu smjesu brašna.
Za nadjev pomješajte šećer sa kakaom a maline operite i osušite.
U pripremljeni kalup za kuglof rasporedite 1/3 smjese za tijesto pa posipajte sa pola smjese kakao i šećera. Po toj smjesi rasporedite i polovicu malina.
Ponovno rasporedite trećinu smjese tijesta pa ostatak smjese šećera i kakaa ta ostatak malina.
Prelite ostatkom tijesta i zagladite površinu.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 1 sat.
Pečeni kuglof istresite iz kalupa pa ga ostavite da se ohladi.
Prije posluživanja posipajte sa malo šećera u prahu.
četvrtak, 30. kolovoza 2018.
ponedjeljak, 27. kolovoza 2018.
Rolada sa jogurtom i malinama
Evo me nakon godišnjeg.
I ovaj ovogodišnji je bio jedan od boljih.
Odmorena, prepuna novih ideja i energije da bih mogla kuću pogurati.
Točno onako kako sam priželjkivala osjećati kada se vratim.
Recept je jednostavan i brzinski baš dobar za godišnji. Brzo je gotovo a odlično izgleda kada je poslužite. I svima je bilo fino, čak smo je radili i umjesto rođendanske torte.
Original recepta pronašla sam u Story Gourmet-u.
RECEPT
Recept za ispis
Za roladu:
150 g bademovog brašna
60 g kokosovog brašna
40 g oštrog brašna
80 g šećera u prahu
165 g bjelanjaka
65 g šećera
prstohvat soli
Za kremu od cijeđenog jogurta:
300 g ocijeđenog jogurta(na sito stavite gazu presavijenu u tri sloja koju stavite iznad posude. Na gazu stavite čvrsti jogurt i ostavite da odstoji u hladnjaku dva dana)
500 ml vrhnja za šlag
100 g šećera
naribana kora 1 naranče
srž mahune vanilije
6 listova želatine
200 g malina
Za ukras:
maline
listići kokosa
Veliko plitki lim dimenzija 35 x 35 cm obložite papirom za pečenje.
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Dobro pomiješajte bademovo, kokosovo i oštro brašno te šećer u prahu.
U bjelanjke dodajte prstohvat soli pa ih uz postepeno dodavanje šećera istucite u srednje čvrsti snijeg. Umiješajte pomiješane tri vrste brašna. Istresite smjesu u pripremljeni lim pa pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 10 minuta.
Pečenu roladu mahnite sa lima pa je urolajte zajedno sa papirom na kojem se pekla.
Želatinu prelite hladnom vodom da nabubri.
Vrhnje istucite u čvrsti šlag.
Ocijeđeni jogurt pomiješajte sa šećerom, vanilijom i narančinom koricom.
Želatinu otopite sa 5 žlica mlijeka na laganoj vatri pa je umiješajte u smjesu cijeđenog jogurta.
Umiješajte i šlag i izmješajte.
Roladu razmotajte i odstranite papir.
Maline operite i osušite.
Roladu premažite sa 2/3 smjese kreme pa po njoj rasporedite maline.
Zarolajte.
Prebacite roladu na tanjur za posluživanje pa je premažite izvana preostalom kremom .
Ukrasite malinama i listićima kokosa.
Ohladite prije posluživanja.