Evo me nakon godišnjeg.
I ovaj ovogodišnji je bio jedan od boljih.
Odmorena, prepuna novih ideja i energije da bih mogla kuću pogurati.
Točno onako kako sam priželjkivala osjećati kada se vratim.
Recept je jednostavan i brzinski baš dobar za godišnji. Brzo je gotovo a odlično izgleda kada je poslužite. I svima je bilo fino, čak smo je radili i umjesto rođendanske torte.
Original recepta pronašla sam u Story Gourmet-u.
RECEPT
Recept za ispis
Za roladu:
150 g bademovog brašna
60 g kokosovog brašna
40 g oštrog brašna
80 g šećera u prahu
165 g bjelanjaka
65 g šećera
prstohvat soli
Za kremu od cijeđenog jogurta:
300 g ocijeđenog jogurta(na sito stavite gazu presavijenu u tri sloja koju stavite iznad posude. Na gazu stavite čvrsti jogurt i ostavite da odstoji u hladnjaku dva dana)
500 ml vrhnja za šlag
100 g šećera
naribana kora 1 naranče
srž mahune vanilije
6 listova želatine
200 g malina
Za ukras:
maline
listići kokosa
Veliko plitki lim dimenzija 35 x 35 cm obložite papirom za pečenje.
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Dobro pomiješajte bademovo, kokosovo i oštro brašno te šećer u prahu.
U bjelanjke dodajte prstohvat soli pa ih uz postepeno dodavanje šećera istucite u srednje čvrsti snijeg. Umiješajte pomiješane tri vrste brašna. Istresite smjesu u pripremljeni lim pa pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 10 minuta.
Pečenu roladu mahnite sa lima pa je urolajte zajedno sa papirom na kojem se pekla.
Želatinu prelite hladnom vodom da nabubri.
Vrhnje istucite u čvrsti šlag.
Ocijeđeni jogurt pomiješajte sa šećerom, vanilijom i narančinom koricom.
Želatinu otopite sa 5 žlica mlijeka na laganoj vatri pa je umiješajte u smjesu cijeđenog jogurta.
Umiješajte i šlag i izmješajte.
Roladu razmotajte i odstranite papir.
Maline operite i osušite.
Roladu premažite sa 2/3 smjese kreme pa po njoj rasporedite maline.
Zarolajte.
Prebacite roladu na tanjur za posluživanje pa je premažite izvana preostalom kremom .
Ukrasite malinama i listićima kokosa.
Ohladite prije posluživanja.
Super izgleda!!!
OdgovoriIzbrišiHvala!
IzbrišiPrefino, metla sam receptic u svoju tekicu i cim dodje sezona, isprobavam, na veliku radost svojih doma i na svoju vlastitu, naravno! 😁
OdgovoriIzbriši