ponedjeljak, 24. rujna 2018.
Pogačice sa sirom i kimom
Svi se žale na vrijeme vani, kao da je sad već mjesecima hladnije i kišiovito a ne da počelo u subotu.
Da vam budem iskrena ja sam jedva dočekala da malo zahladi i da se skrati dan.
Dosta mi je sada za jedan period gina i tonica, razno raznih druženja na otvorenom.
Vrijeme je za biti doma, kuhati guste juhe , peći domaći kruh i biti zašuškan na trosjedu sa šalicom čaja i knjigom.
Nisam zamijesila kruh, to ću ovih dana ali ove pogačice se mijese pa su tehnički ustvari kruh.
Original recepta pronašla sam u Dobroj hrani.
RECEPT:
Recept za ispis
350 g oštrog brašna
250 g maslaca
300 g svježeg kravljeg sira
1 žlica soli
1 žumanjak za premazivanje
kim za posip
Omekšali maslac pjenasto izmiksajte. Postupno dodajte prosijano brašno. Na kraju umiješajte kravlji sir i sol pa sve dobro izmješajte. Ukoliko je potrebno umijesite tijesto i rukama dok ne dobijete glatko i jednolično tijesto. Omotajte ga rastezljivom folijom pa ga stavite u hladnjak na 3 sata.
Zagrijte pećnicu na 200 C.
Papirom za pečenje obložite tri velika lima.
Na lagano pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte tijesto na debljinu od 1 cm.
Izrezujte krugove od tijesta pa ih slažite na pripremljeni lim.
Pogačice premažite jajetom i posipajte kimom.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 20-ak minuta.
Poslužite tople.
Imam malo drukciji recept za pogacice, ali nema veze.
OdgovoriIzbrišiCesto ih pecem, u zimskoj sezoni bar jednom tjedno, jer ih je lako napraviti, namirnice su mi uvijek pri ruci a moji ukucani ih obozavaju!