četvrtak, 13. rujna 2018.
Torta sa šljivama
U mojoj kuhinje je priprema zimnice za ovu sezonu završena.
Baš sam jučer napravila drugu turu pekmeza od šljiva i time proglašavam sezonu kuhanja zimnice završenom, sada kreće onaj bolji dio, konzumacija pripremljenog.
Najčešće kada spremam zimnicu onda sva jela sadrže tu namirnicu tako je i ovoga puta uz pekmez zalutao i ovaj kolač od šljiva.
jednostavan je i brz za izradu a uz malo vrhnja može poslužiti kao desert uz kavu ili ga bez vrhnja možete doručkovati uz neki fini čaj.
Original recepta pronašla sam ovdje.
RECEPT:
Recept za ispis
450 g brašna
1/2 žličice praška za pecivo
1/2 žličice sode bikarbone
1/2 žličice soli
4 jaja
100 g šećer
300 g meda
350 ml maslinovog ulja
1/2 žlice arome vanilije
310 ml mlijeka
20-ak šljiva
cimet
vanilin šećer
kiselo vrhnje za posluživanje
Zagrijete pećnicu na 180 C.
Namastite i pobrašnite okrugli kalup za tortu.
Mikserom pjenasto izradite jaja i šećer.
U prikladnu posudu prosijte brašno pomiješano sa praškom za pecivo, sodom bikarbonom i soli.
U pjenastu smjesu jaja umiješajte med, maslinovo ulje i mlijeko. Umiješajte i prosijanu smjesu sa brašnom.
Istresite u pripremljeni kalup za tortu i zagladite površinu.
Na vrh složite šljive kojima ste prethodno izvadili koštice.
Svaku šljivu posipajte sa malo cimeta i vanilin šećera.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 1 sat.
Ostavite da se malo ohladi pa narežite.
Po želji poslužite sa malo kiselog vrhnja.
Nema komentara:
Objavi komentar