ponedjeljak, 29. listopada 2018.
Muffini sa jabukama
Bez obzira na temperature vani koje su više proljetne nego jesenske i kao da prizivaju jagode i ostalo proljetno voće, kod nas doma u kuhinji vlada prava jesen.
Glavne zvjezde kuhinje su buče, madarine i jabuke.
I zato nastavku jedan jednostavan svakodnevni recept za muffine.
Mogu poslužiti i kao doručak i kao desert.
original recepta pronašla sam u Dobroj hrani iz listopada 2012.
RECEPT:
Recept za ispis
100 g šećera
120 g omekšalog maslaca
1 žlica arome vanilije
230 g krem sira
2 jaja
200 g brašna
1 prašak za pecivo
prstohvat soli
2 žličice cimeta
3 jabuke
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Kalup za muffine obložite papirnatim šeširićima.
Mikserom pjenasto izradite omekšali maslac sa 150 g šećera, krem sirom, soli i aromom vanilije.
Umiješajte jedno po jedno jaje pa miksate dok se ne dobijete jednoličnu smjesu.
Pomiješajte brašno sa praškom za pecivo pa prosijte smjesu.
Umiješajte u smjesu sa jajima.
Jabuke operite i naribajte pa ih pomiješajte sa žličicom cimeta.
U biskvitnu smjesu umiješajte naribane jabuke.
Smjesu rasporedite u pripremljeni kalup za muffine.
Preostalih 50 g šećera pomiješajte sa žličicom cimeta.
Posipajte po muffinima.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 25 minuta.
Nema komentara:
Objavi komentar