četvrtak, 22. studenoga 2018.
Kruh sa sjemenkama
Ovo je kruhek iz kategorije brzinski kruh sa sodom bikarbonom.
Dobar za imati za dane sa malo vremena i bez kruha u kući.
Moje tijesto, kada sam ga zamijesila, bilo je malo rjeđe pa ga nikako nisam uspjela zarezati na vrhu a nisam željela dodavati više brašna jer sam se bojala da će ispečeni kruh biti prečvrst i zbijen.
Bila sam jako zadovoljan teksturom pečenog kruha tako da mislim da zaista nema potrebe dodavati dodatno brašno čisto da bi dobili kompaktno tijesto koje bi se eventualno moglo zarezati.
Orignalni recept pronašla sam u časopisu Mezze.
RECEPT:
Recept za ispis
200 g integralnog brašna
200 g raženog brašna
150 g heljdinog brašno
1 žličica sode bikarbone
1 žličica praška za pecivo
500 ml mlake vode
4 žlice mješanih sjemenki( po želji lan,sezam, suncokret, bundeva)
100 ml maslinovog ulja
1/2 žličice kumina
U prikladnoj posudi pomiješajte sve suhe sastojke. Dodajte vodu i maslinovo ulje pa mikserom na koji ste stavili nastavke za tijesto izmiješajte smjesu.
U glinenu posudu sa poklopcem stavite papir za pečenje.
Dobiveno tijesto istresite na lagano pobrašnjenu radnu površinu pa ga premijesite i oblikujte sukladno obliku vaše glinene posude.
Oblikovani kruh stavite u posudu pa ga oštrim nožem zarežite na nekoliko mjesta.
Poklopite pa stavite posudu u pećnicu.
Tek sada upalite pećnicu na 250 C.
Pecite 1 sat.
Ostavite kruh da se prohladi 10-ak minuta u poklopljenoj posudi pa ga onda izvadite i ohladite do kraja.
Odličan kruh, a posebno mi se sviđa da se ne treba beskrajno dizati.
OdgovoriIzbrišiTo svakako baš je brzo gotov.
OdgovoriIzbriši