ponedjeljak, 12. studenoga 2018.

Muffini sa višnjama


Volim kupovati na akcijama. Nekako onda imam osjećaj da sam uštedjela.
Ali znam da je to samo prividno jer onda imam kuhinjske ormariće pune artikala koje treba potrošiti.
Tako je bilo i sa višnjama u kompotu.
Ja vam baš i nisam nešto od kiselog voća tako da mi ove višnje baš i nisu trebale.
Srećom pa je Mimi objavila ovaj recept za muffine tako da sam ih potrošila u njima.
Također imam i problem sa bacanjem hrane tako sa sam polovicu mlaćenice iz originalnog recepta zamijenila sokom od kompota zato muffini imaju ovako malo smečkastu boju.
Original recepta možete pronaći ovdje. 

RECEPT:
Recept za ispis


Za muffine:

355 g brašna
1 žličica sode bikarbone
1 žličica praška za pecivo
1/4 žličice soli
3/4 žličice mljevenog cimeta
60 g maslaca
120 ml ulja
150 ml mlaćenice
150 ml soka od višanja(koristila sam višnje iz kompota pa sam iskoristila sok u kom su bile, ukoliko koristite svježe ili smrznute višnje jednostavno upotrijebite 300 ml mlaćenice)
1 žlica arome vanilije
1 jaje
300 g višanja

Za posip:

100 g brašna
60 g šećera
50 g zobenih pahuljica
prstohavt soli
prstohvat cimeta
90 g omekšalog maslaca

Zagrijete pećnicu na 180 C.
Kalup za muffine obložite papirnatom košaricama.
Prvo pripremite posipa; u prikladnu posudu stavite brašno, šećer, zobene pahuljice, sol i cimet i pomiješajte. U dobivenu smjesu utrljajte maslac tako da dobijete mrvičastu smjesu.
Za muffine u drugoj posudi pomiješajte brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, sol i cimet.
Maslac otopite pa ga ostavite da se malo ohladi. Ohlađeni maslac pomiješajte sa uljem, mlaćenicom, sokom od višnje, aromom vanilije, šećerom i jajem. Dobro izmiješajte.
Dodajte smjesu mokrih sastojaka suhima i izmješajte.
Na kraju umiješajte i višnje.
Napunite kalupe za muffine do 3/4 visine.
Obilno posipajte pripremljenim posipom.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 20-ak minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar