četvrtak, 13. prosinca 2018.
Bicciolani
Talijanska inačica dobrih starih mašinskih keksi.
Nešto aromatičnija nego što su se kod nas doma radili mi smo dodavali samo naribanu limunovu koricu.
Zgodno za promjenu nešto staro i poznato isprobati u novom malo drugačijem okusu.
RECEPT:
Recept za ispis
380 g brašna
90 g škrobnog brašna
160 g šećera
350 g maslaca
5 jaja
1/2 žličice mljevenog cimeta
1/4 žličice naribanog muškatnog oraščića
1/4 žličice bijelog papra
naribana korica 1 limuna
U prikladnoj posudi pomiješajte obje vrste brašna, naribanu limunovu koricu, šećer, začine i omekšali maslac narezan na manje komadiće. Umijesite dok ne dobijete jednolično tijesto. Omotajte tijesto rastezljivom folijom pa ga stavite u hladnjak preko noći.
Sljedećeg dana pripremite dva velika lime i obložite ih papirom za pečenje.
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Tijesto podijelite na manje komade pa njime napunite špricu za izradu keksića sa nazubljenim otvorom.
Istiskujte duguljaste prutiće tijesta na lim.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 10-ak minuta ili dok ne dobiju lijepu boju.
Ohladite.
Ohlađene keksiće slažite u metalnu kutiju.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Obozavam keksice iz masine, iako ih nikad nisam pekla...
OdgovoriIzbrišiAsocijacija su mi na djetinjstvo!