Ovo je zgodan receptić za imati u rezervi.
Umijesite duplu količinu smjese pa koristite direktno iz zamrzivača.
Ugrijete pećnicu i odrežete keksića koliko vam treba i ispečete.
I uvijek imate tople kekse kada ih se zaželite.
RECEPT:
Recept za ispis
250 g omekšalog maslaca
100 g smeđeg šećera
prstohvat soli
2 jaja
1 žlica arome vanilije
200 g brašna
1 prašak za pecivo
50 g zobenih pahuljica
50 g kokosa
Mikserom pjenasto izradite omekšali maslac i smeđi šećer. Umiješajte jedno po jedno jaje, aromu vanilije i sol.
Umiješajte i brašno, zobene pahuljice i kokos.
Odrežite veći komad papira za pečenje pa na njega stavite dobiveno tijesto za keksiće. Oblikujte ga u valjak i omotajte u papir za pečenje. Čvrsto ga zatvorite i na krajevima pa stavite u zamrzivač.
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Lim obložite papirom za pečenje.
Smrznuto tijesto izvadite iz zamrzivača pa narežite keksića koliko želite ispeći. Režite kekse debljine otprilike 5 mm.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 15-ak minuta dok rubovi ne dobiju lagano zlatnosmeđu boju.
Nema komentara:
Objavi komentar