Jedna ne prekomplicirana čokoladna pita.
Pravog zimskog okusa, kombinacija čokolade i naranče-
Da nas malo zagrije za ove predstojeće hladne dane.
Original recepta pronašla sam u Jamievom časopisu iz onog kratkog razdoblja kada je izlazio na hrvatskom ali nažalost ne mogu pronaći poveznicu na njega.
RECEPT:
Recept za ispis
Za tijesto:
300 g brašna
50 g kakaa
150 g maslaca
10 žlica ledeno hladne vode
Za nadjev:
2 žlice pekmeza od naranče
250 g maslaca
250 g mljevenih badema
150 g šećera
50 g kakaa
2 jaja
1 žličica arome badema
Za ukras:
50 g listića badema
50 g listića čokolade
Zagrijte pećnicu na 200 C.
U multipraktiku izmješajte brašno, kakao i maslac dok ne dobijete smjesu koja nalikuje na krušne mrvice. Polako dodajte 7-10 žlica vode i nastavite mješajti dok se ne formira tijesto.
Gotovo tijesto omotajte rastezljivom folijom i stavite u hladnjak na 30 minuta.
Okrugli kalup za pitu namastite i pobrašnite.
Ohlađeno tijesto razvaljajte na lagano pobrašnjenoj radnoj površini.
Razvaljanim tijestom obložite pripremljeni kalup pa ga ponovno stavite u hladnjak na 30 minuta.
Ohlađeno tijesto slijepo pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 20 minuta.
Ohladite.
Ohlađeno tijesto premažite pekmezom od naranče.
U prikladni lonac stavite maslac pa ga otopite na umjerenoj vatri.
U otopljeni maslac umiješajte mljevene bademe, šećer i kakao. Dodajte jaja, aromu badema i sve dobro izmješajte.
Izlite na pripremljeno tijesto i zagladite površinu.
Posipajte listićima bademima.
Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj n a170 C 40-45 minuta.
Kada izvadite kolač iz pećnice posipajte ga listićima čokolade kako bi se otopila i zalijepila za pitu.
Ohladite prije posluživanja.
Spoj cokolade sa nekim vocem mi je mrak kombinacija, pa tak i ona s narancom...
OdgovoriIzbrišiUopce ne sumnjam da je tart prefin...
No, rijetko ih radim jer se, iz nekog razloga, uvijek mucim s razvaljavanjem kore....
Ma samo između dva lista masnog papira i bez brige si
Izbriši