četvrtak, 31. siječnja 2019.
New York Cheesecake
Znam, znam svima Vam je već preko glave recepata za tortu od sira.
Šta ću kada je stvarno volim.
I još nisam našla onaj jedan savršeni recept koji mi baš odgovara.
Ovaj ima sve što želim od cheesecake-a jedino što je na vrhu ispucala.
Tako da i dalje tražim :)
Original recepta možete pronaći ovdje.
RECEPT:
Recept za ispis
Za podlogu:
230 mljevenih integralnih keksa
170 g rastopljenog maslaca
50 g šećera
1/4 žličice soli
Nadjev od sira:
1200 g krem sira
300 g šećera
3 žlica brašna
naribana korica 1 limuna
naribana korica 1 naranče
6 jaja
srž mahune vanilije
Za preljev:
300 g trešanja ili višanja (svejedno svježih ili smrznutih)
2 žlice limunovog soka
50 g šećera
1 žlica gustina
100 ml vode
Namastite i pobrašnite okrugli kalup za tortu.
Zagrijte pećnicu na 250 C.
Pomiješajte mljevene kekse, šećer, sol i rastopljeni maslac dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
Istresite u pripremljeni kalup pa rasporedite u jednoličnom sloju. Ja još na kraju volim utisnuti dnom čaše.
Za nadjev mikserom izmiješajte krem sir, šećer, brašno i naribanu limunovu koricu dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
Umiješajte jedno po jedno jaje i srž mahune vanilije.
Pripremljenu podlogu u okruglom kalupu za tortu stavite u plitki lim za pečenje, kako bi eventualno curenje maslaca iz podloge završilo u tom limu a ne na dnu pećnice.
Ulite pripremljenu smjesu sira preko podloge pa stavite u pećnicu i pecite 12 minuta ili dok se torta ne napuhne (znati ćete kada je to).
Smanjite temperaturu pećnice na 200 C i nastavite peći još jedan sat.
Ohladite.
Za preljev od trešanja u prikladan lonac stavite trešnje, limunov sok, šećer, gustin i vodu pa kuhajte na umjerenoj vatri dok ne dobijete srednje gusti preljev.
Ohladite.
Ohlađenu tortu prelite preljevom od trešanja i poslužite.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Petro, čizkake ti izgleda fantastično inače kad smo bili u New York-u probali smo ga i uz kapućino je baš bio dobar.
OdgovoriIzbrišiNikako ne mogu zaboraviti okus njujorskog ciza, i ja sam isprobavala vec dvadesetak recepata u nadi da cu potrefiti tu notu....
OdgovoriIzbriši