Ideja za još jednu granulu za zdravi doručak.
Ukoliko baš i ne volite kiselkasti doručak malo povećajte količinu meda koji ćete umiješati u zobene pahuljice.
RECEPT:
Recept za ispis
360 g zobenih pahuljica
170 g meda
1 bjelanjak
120 g suhih višanja
200 g čokolade
65 g kakaa
1/2 žličice soli
1 žlica arome vanilije
60 ml maslinovog ulja
200 g badema
Zagrijete pećnicu na 160 C.
Veliki lim za pečenje obložite masnim papirom.
U prikladnu posudu stavite maslinove ulje, med, aromu vanilije i kakao. Kuhajte na umjerenoj vatri dok ne dobijete jednoličnu smjesu.Bjelanjak izradite u mekani snijeg.
Krupno izmeljite badema.
Čokoladu nasjeckajte na komadiće.
U prikladnoj posudi pomiješajte zobene pahuljice, mljevene bademe, nasjeckanu čokoladu , višnje i sol.
Umiješajte smjesu meda i maslinovog ulja.
Na kraju dodajte i snijeg od bjelanjka pa dobro izmiješajte smjesu.
Rasporedite na pripremljeni lim u jednoličnom sloju pa pecite u prethodno zagrijanoj pečnici 45 minuta.
Ohladite.
Nema komentara:
Objavi komentar