ponedjeljak, 18. ožujka 2019.

Muffini sa maslinovim uljem, tamnom čokoladem i tikvicama

Izuzetno sam zadovoljna ovim muffinima.
Krasna ima je struktura vlažna i sočna, i super mi je što se vide komadići sastojaka.
A najbolje mi je to što se čak i vide zeleni komadići tikvice ako malo pažljivije pogledate fotku.
Sve u svemu odličan doručak.
Original recepta pronašla sam u časopisu Dobra hrana iz svibnja 2012, tamo je bio pečen u obliku štruce u duguljastom kalupu a ja sa iz praktičnih razloga odlučila ih napraviti kao muffine.

RECEPT:
Recept za ispis

80 g raženog brašna
90 g brašna
30 g kakaa
1 žličica praška za pecivo
1/2 žličice soli
90 g tostiranih, grubo nasjeckanih lješnjaka
110 g nasjeckane čokolade
55 ml maslinovog ulja
110 ml kiselog mlijeka
1 jaje
100 g šećera
300 g naribanih tikvica
1 žlica ekstrakta vanilije

Zagrijte pećnicu na 175 C.
Kalup za muffine obložite papirnatim košaricama za muffine.
Naribane tikvice stavite na papirnate ručnike da upiju višak tekućine koje tikvice ispuštaju.
U velikoj posudi pomiješajte obje vrste brašna, kakao, prašak za pecivo i sol.
Dodajte pržene lješnjake i čokoladu.
U drugoj posudi pomiješajte maslinovo ulje, kiselo mlijeko, jaja, šećer i vaniliju.
Tikvice osušite pa ih umiješajte u smjesu sa maslinovim uljem.
Smjesu suhih sastojaka umiješajte u mokre.
Smjesu rasporedite u pripremljeni kalup za muffini.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 20-25 minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar