U moju obranu torta zaista ali zaista ima komadiće mandarine u sebi ali sam loše pogodila šnitu koju sam odrezala.
Ova torta je kao svojevrsni pozdrav zimskom voću jer vidim da su se polako po objavama novih recepata kod kolega blogera počele sramežljivo već jagodice pojavljivati.
neću baš ići tako daleko jer bez obzira što sam se zaželjele nekog drugog voća osim citrusa i jabuka ove jagode koje se trenutno mogu pronaći nisu baš najboljeg okusa niti su rasle tu negdje u blizini tako da ću ih još sljedećih mjesec dana zaobilaziti.
Ali planiram napad na mladu mrkvu tako da to će biti tema u mojoj kuhinji ovih dana.
Original recepta možete pronaći ovdje a moja prilagođena verzija slijedi u nastavku.
RECEPT:
Recept za ispis
Za tijesto:
4 jaja
100 g šećera
200 g omekšalog maslaca
1 limun
200 g brašna
1 prstohvat soli
1 prašak za pecivo
Za nadjev:
2 paketića želatine u prahu
150 ml vode
180 g šećera
1 kg svježeg kravljeg sira
1 limun
500 ml vrhnja za šlag
200 g očišćenih i na kockice narezanih naranči
Za posip:
šećer u prahu
Namastite i pobrašnite okrugli kalup za tortu.
Zagrijte pećnicu na 160 C.
Mikserom pjenasto izradite jaja sa šećerom. Dodajte naribanu koricu limuna malo po malo omekšali maslac pa nastavite miksati dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
Brašno pomiješajte sa soli i praškom za pecivo da dobivenu smjesu prosijte.
U glatku smjesu jaja i maslaca umiješajte limunov sok i prosijanu smjesu sa brašnom.
Ulite u pripremljeni kalup i zagladite površinu.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 40-45 minuta.
Ohladite.
Ohlađeni biskvit prerežite na pola tako da dobijete dva lista.
Donji list stavite na tanjur za posluživanje pa ga malo navlažite mlijekom.
Oko njega stavite obruč kalupa od torte.
Za kremu želatinu stavite u šalicu pa je prelite sa 100 ml vode i ostavite da nabubri.
Vrhnje izradite u čvrsti šlag.
Mikserom izmikasajte sir, šećer, naribanu koricu i sok limuna dok ne dobijete glatku smjesu.
Zagrijte preostalih 50 ml vode pa u njoj otopite nabubrenu želatinu.
Umiješajte u smjesu sira.
Na kraju umiješajte i šlag pa nježno izmješajte da dobijete jednoličnu kremu.
Polovicu kreme rasporedite na pripremljani biskvit.
Po kremi rasporedite nasjeckane mandarine pa premažite ostatkom kreme.
Poklopite drugim listom biskvita pa stavite u hladnjak dok se krema ne stisne.
Prije posluživanja odstranite obruč kalupa i posipajte šećerom u prahu.
Petra, ovo izgleda fantastičnom,mogu samo da zamislim kako lepo miriše.
OdgovoriIzbrišiHvala!
Izbriši