ponedjeljak, 8. travnja 2019.
Čokoladni muffini
Rekli bi Amerikanci ne muffini nego cupcakes.
Kad kod nas ne postoji riječ za njih.
Ja ih zovem ušminkani muffini.
Original recepta pronašla sam ovdje.
Količine sastojaka navedene u receptu biti će vam dovoljne za 24 ova ušminkana muffina.
RECEPT:
Recept za ispis
Za muffine:
65 g kakaa
120 ml vruće vode
390 g brašna
2 žličice sode bikarbone
1 žličica praška za pecivo
1/2 žličice soli
230 g maslaca
150 g šećera
3 jaja
2 žlice ekstrakata vanilije
160 g kiselog vrhnja
Za kremu:
100 g omekšalog maslaca
200 ml vrhnja za šlag
100 g krem sira
100 g šećera u prahu
Za ukras:
čokoladna glazura
listići kokosa
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Pripremita dva kalupa za muffine i obložite ih papirnatim košaricama.
Prelite kakao vrućom vodom i dobro izmješajte da dobijete glatku smjesu, ostavite sa strane da se ohladi.
U prikladnoj posudi pomiješajte brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i sol pa prosijte smjesu.
U prikladni lonac stavite maslac i šećer pa kuhajte na umjerenoj vatri dok se maslac i šećer ne otope.
Maknite sa vatre pa miksajte 4-5 minuta da se smjesa malo prohladi.
Dodajte jedno po jedno jaje.
Umiješajte i ekstrakt vanilije i kiselo vrhnje.
Na kraju umiješajte i smjesu prosijanih suhih sastojaka.
Rasporedite smjesu u pripremljene kalupe za muffine.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 20 minuta.
Ohladite.
Za kremu mikserom izradite vrhnje dok ne dobijete čvrsti šlag.
U drugoj osudi također mikserom pjenasto izradite omekšali maslac i šećer u prahu. Umiješajte i krem sir.
Na kraju dodajte i šlag pa izmješajte da dobijete glatku smjesu.
Stavite kremu u dresir vrećicu sa ukrasnim završetkom pa istisnite malo kreme na svaki muffin.
Ohladite.
Vrh svakog ohlađenog muffina umočite u čokoladnu glazuru i posipajte sa nekoliko listića kokosa.
Poslužite.
Nema komentara:
Objavi komentar