ponedjeljak, 29. travnja 2019.
Kuglof Katarina
Prateći ovih zadnjih nekoliko mjeseci naše blogerice primijetila sam da surađuju sa Krašom.
Super mi je to što su i domaći brendovi počeli reklamirati svoje proizvode na taj način.
I onda sam kod jedne od curka naletjela na recept mislim da je bio za palačinke sa preljevom od bajadere.
I oduševila sam se idejom ,cijelo vrijeme razmišljajući kako se ja nisam toga dosjetila.
Jer bajadera je jedna od rijetkih kupovnih slastica kojima ne mogu odoljeti.
Mada i moj post izgleda kao da je u suradnji sa Krašom, nije.
To je samo moj osobni izbor da koristim domaće sastojke što je moguće više.
Original recepta za kuglof možete pronaći ovdje.
RECEPT:
Recept za ispis
Za kuglof:
1 čašica kiselog vrhnja (180 g)
3 jaja
100 ml maslinovog ulja
150 g instant čokoladnog napitka ( ja sam koristila kraš express)
90 g tostiranih , mljevenih oraha
150 g crnog brašna
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
Za glazuru:
10 bajadera
2 žlice vrhnja za šlag
Namastite i pobrašnite kalup za kuglof.
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Mikserom pjenasto izraditi jaja sa vanilin šećerom.
U prikladnu posudu prosijte brašno pomiješano sa praškom za pecivo pa dodajte instant čokoladni napitak i orahe.
U pjenasti smjesu jaja umiješajte maslinovo ulje i kiselo vrhnje pa dodajte smjesu suhih sastojaka.
Izmješajte.
Ulite u pripremljeni kalup i zagladite površinu.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 45-50 minuta.
Pečeni kuglof istresite na tanjur za posluživanje.
Otopite bajadere na pari pa umiješajte vrhnje za šlag.
Prelite preko ohlađenog kuglofa.
Vrlo interesantan kuglof, posebno što si koristila crno brašno.
OdgovoriIzbriši