petak, 26. travnja 2019.

Torta od sira i mrkve

Sada Vam je idealna prilika za isprobati napraviti ovu tortu.
Na placu ima mlade mrkvice a dok Vam jagode ne okupiraju svu pažnju.
Original recepta pronašla sam ovdje.


RECEPT:
Recept za ispis

Za tijesto:

115 ml suncokretovog ulja
150 g šećera
100 g brašna
1/2 žličice cimeta
1/4 žličice muškatnog oraščića
1 žličica praška za pecivo
1/2 žličice soli
2 jaja
2 mrkve sitno naribane
60 g nasjeckanih oraha
30 g grožđica

Za kremu:

500 g krem sira

150 g šećera
2 žlice brašna
3 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
1 žlica arome vanilije

Za premaz:


60 g krem sira

30 g omekšalog maslaca
50 g šećera u prahu
1 žlica kiselog vrhnja
1 žličica arome vanilije

Namastite i pobrašnite okrugli kalup za tortu.
Zagrijte pećnicu na 170 C.
U prikladnoj posudi pomiješajte ulje i šećer. Umiješajte jedno po jedno jaje.
Pomješajte i prosijte brašno, cimet, muškatni oraščić, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol pa umiješajte u smjesu jaja.
Umiješajte i naribanu mrkvu, nasjeckane orahe i grožđice.
Za kremu mikserom izmješajte krem sir, šećer, jaja, kiselo vrhnje i aromu vanilije.
Na dno pripremljenog lima rasporedite polovicu pripremljenog biskvita pa po njemu rasporedite naizmjence kremu od sira i ostatak biskvita.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 65-70 minuta.
Ohladite.
Za premaz mikserom izradite maslac i krem sir. Umiješajte šećer u prahu, kiselo vrhnje i aromu vanilije.
Premažite preko ohlađene torte i po želji ukrasite sjeckanim orasima.

2 komentara:

  1. imam jedno pitanje gde staviti premaz za tortu niste pisali u primpremu za tortu

    OdgovoriIzbriši
  2. da li je kalup za torte 26 cm

    OdgovoriIzbriši