ponedjeljak, 13. svibnja 2019.

Kolač sa ananasom i čokoladom


Volim proljeće i znam da sam prije dva do tri posta njurgala da mi je grozno to što je vani hladno.
Ali jučer mi je baš odgovaralo što je vani kiša i sivičasto da ne moram baš nikuda izlaziti.
Jučer sam organizirala piđama dan.
Petak i subota su nam bili rezervirani za druženje koja su se odužila do nešto sitnijih noćnih sati pa me jučer dohvatio umor i nisam imala volje za neku preveliku akciju.
Ležanje ispred tv-a u toploj piđami i pod dekicom uz grickanje pokoje kockice ove čokoladne divote.
Original recepta pronašla sam u kuharici Zlatna knjiga čokolade.


Za biskvit:

150 g brašna
200 g pasiranog ananasa
75 g kakaa
1 žličica praška za pecivo
1 žličica mljevenog cimeta
prstohvat soli
180 g maslaca
150 g šećera
3 jaja
1 žličica ekstrakta vanilije
60 g mljevenih oraha

Za glazuru:

150 g čokolade
180 g kiselog vrhnja
40 g maslaca

Ugrijte pećnicu na 180 C.
Dublji četvrtasti lim namastite i pobrašnite.
Pomiješajte i prosijte brašno, kakao, prašak za pecivo, cimet i prstohvat soli.
Maslac, šećer i vaniliju pjenasto izradite mikserom.
Dodajte jedno po jedno jaje u smjesu dobro miješajući prije dodavanja sljedećeg.
Umiješajte prosijanu smjesu sa brašnom.
Na kraju umiješajte i ananas i nasjeckane orahe.
Ulite u pripremljeni lim za pečenje i zagladite površinu.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 35-40 minuta.
Ohladite.
Za glazuri na pari zagrijavajte nasjeckanu čokoladu, kiselo vrhnje i maslac dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
Prelite preko ohlađenog kolača pa ostavite da se stisne.
Prije posluživanja narežite po želji.

Nema komentara:

Objavi komentar