petak, 24. svibnja 2019.

Slani kruščić

Ljudi moji ne znam kako vi ali ja sam nezaustavljiva ovih dana.
Uopće mi nije jasno od kuda mi sva ta energija.
Nemojte me krivo shvatiti super mi je to samo se ne mogu načuditi sama sebi.
I inače sam stalno u pokretu ali ovih dana nekako jako.
Vjerojatno je to povezano sa sunčekom vani koje smo konačno dočekali.
Stalno bi nekuda išla, rođendan, kava, planinarenje, vikend u Gorskom Kotaru sve može.
A ukoliko ste i vi za neko hodanje ovo je idealan recept za to, ispečete navečer, narežete i stavite u ruksak da imate za brzi obrok i nadoknadu energije.
Original recepta pronašla sam ovdje.

RECEPT:
Recept za ispis

Za kruh:

225 g brašna
225 g punozrnatog brašna
1 žličica sode bikarbone
1 žličica soli
mljeveni papar
100 g naribanog parmrzana
100 g feta sira
10 osušenih rajčica iz ulja nasjeckanih
400 ml mlačenice


Za posip:

25 g otopljenog maslaca
režanj češnjaka sitno nasjeckan
nasjeckani kopar

Zagrijte pećnicu ma 200 C.
Namastite i pobrašnite kalup za pečenje.
U prikladnoj posudi pomiješajte sa obje vrste brana, sodu bikarbonu, sol i mljeveni papar.
Umiješajte i naribani parmezan i nasjeckanu rajčicu.
Ulite i mlačenicu pa izmiješajte.
Polovicu dobivene smjese rasporedite u pripremljeni kalup pa po njemu rasporedite namrvljenu fetu.
Prekrite preostalim tijestom.
Otopite maslac pa u njega umiješajte nasjeckani češnjak i usitnjeni kopar pa tom smjesom premažite vrh kruha.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 20-25 minuta.
Poslužite mlako narezane na kocke po želji.

Nema komentara:

Objavi komentar