I kod mene pomalo kreću pripreme za Uskrs.
Danas sam stan sredila, jaja i zečevi su na sve strane.
Samo čekam da mm dođe doma i da ništa ne primijeti :)))
Nekako otprilike za Uskrs krenem mijenjati kolače s bananama i bučama za ove s mrkvom.
Krasni su mi ti pušleki mlade mrkve što se sada počinju pojavljivati na placu, sve s onom cimom (tako se kod nas kaže za ono lišće od mrkve).
Tako su mi lijepi da mislim da će mi ove godine oni stajati u vazi umjesto sada već tradicionalnih tulipana.
Javim kako mi je uspjelo.
Original ovoga recepta posudila sam od Tanje.
RECEPT:
Za biskvit:
180 g brašna od pira
prstohvat soli
1 1/2 žličice sode bikarbone
1 žličica mljevenog cimeta
1/2 žličice mljevenog kardamoma
1/2 žličice naribanog muškatnog oraščića
3 jaja
50 g šećera
50 g muscovado šećera
170 ml ulja
sok i naribana korica 1 naranče
50 ml mlijeka+ za navlažiti pečeni biskvit
100 g mljevenih oraha
250 g naribane mrkve
Za kremu:
500 g krem sira
50 g maslaca
sok i korica naribanog limuna
120 g šećera u prahu
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Namastite i pobrašnite okrugli kalup.
U prikladnoj posudi pomiješajte brašno sa začinima i sodom bikarbonom.
U drugoj posudi mikserom pjenasto izradite jaja s obje vrste šećera.
Umiješajte ulje, sok i koricu naranče i mlijeko.
Umiješajte smjesu brašna pomiješanu sa začinima, mljevene orahe i naribanu mrkvicu.
Ulite u pripremljeni kalup i zagladite površinu.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 30-ak minuta.Ohladite. Za kremu pjenasto izradite omekšali maslac pa mu dodajte krem sir i šećer u prahu. Biskvit nabockajte vilicom pa ga dobro natopite mlijekom. Kada se mlijeko upije premažite pripremljenom kremom.Ohladite.Prije posluživanja ukrasite i narežite po želji.
Nema komentara:
Objavi komentar