I dalje nisam baš veliki ljubitelj kikiriki maslaca.
Ali u ovoj kombinaciji sa čokoladadom čak je i meni dobar.
Original recepta pronašla sam u časopisu Delicious.
Naravno da sam smanjila količinu šećera jer u originalnom receptu navodi se količina od 400 g.
Pa koma 400 g šećera to mora da zubi otpadaju.
RECEPT:
Recept za ispis
225 g maslaca
300 g tamne čokolade
80 g kakaa
100 g šećera
6 jaja
130 g brašna
200 g kikiriki maslaca
Zagrijete pećnicu na 180 C.
Dublji lim za pečenje dimenzija 20 x 30 cm obložite papirom za pečenje.
Na pari otopite nasjeckanu čokoladu i maslac.
Umiješajte prosijani kako pa dobro izmiješajte.
Ostavite da se prohladi.
Mikserom pjenasto izradite jaja i šećer dok se smjesa ne udvostruči i šećer otopi.
Umiješajte prohlađenu čokoladu.
Na kraju umiješajte i prosijano brašno pa izmiješajte da dobijete jednoličnu smjesu.
Dobivenu smjesu ulite u pripremljeni lim za pečenju.
Po vrhu smjese u hrpicama rasporedite kikiriki maslac.
Štapićem za ražnjiće razvucite kikiriki maslac po smjesi za brownies da dobijete mramorni uzorak.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 20-ak minuta.
Ohladite.
Prije posluživanja narežite po želji.
Nema komentara:
Objavi komentar