utorak, 2. srpnja 2019.

Brownie cheesecake


Još jedan cheesecake :)
Ali već i ptičice na grani znaju kako ja volim ovaj tip torte i da ih imam još otprilike tisuću spremljno za isprobati.
Ovaj dotični recept je iz Andreine kuharice.
Recept za tortu sam u potpunosti slijedila jedino što sam ovoga puta za voćni preljev iskoristila marelice a ne klasično crveno voće.
Takvo je bilo stanje hladnjaka, imala sam nešto marelica koje je trebalo podhitno potrošiti a količina nije bila baš za nekakav pekmez napraviti pa su završile kao prilog uz ovu tortu..
I baš fino odgovaraju, kao da jedete sachericu sa sirom, takav je okus.

RECEPT:
Recept za ispis

Za brownie podlogu:

170 g čokolade
170 g maslaca
125 g brašna
2 žlice kakaa
3 jaja
100 g šećera
žlica arome vanilije
prstohvat soli

Za kremu od sira:

600 g krem sira
4 žlice šećera
2 jaja

Za preljev od voća:

450 g marelica
50 g šećera

Zagrijte pećnicu na 160 C.
Na pari otopite čokoladu. U otopljenu čokoladu dodajte kakao.
Pomiješajte jaja sa šećerom, soli i vanilijom pa umiješajte u otopljenu čokoladu.
Na kraju primiješajte brašno.
Okrugli kalup za tortu obložite papirom za pečenje pa ulite brownie smjesu.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 20-ak minuta.
Za kremu pomiješajte sir sa jajima pa sve dobro izmiješajte da dobijete glatku smjesu.
Izvadite brownie podlogu iz pećnice pa na nju nježno izlite pripremljenu kremu od sira.
Vratite tortu u pećnicu i podignute temperaturu na 170 C pa pecite još 30 minuta.
Ohladite.
Za preljev voće pomiješajte sa šećerom. Kuhajte na laganoj vatri dok ne otopi pa smanjite temperaturu i nastavite kuhati dok se preljev ne zgusne.
Poslužite sa tortom.

Nema komentara:

Objavi komentar