ponedjeljak, 16. rujna 2019.
Krem pita od breskva
Ej ekipa di ste kaj ima?
Evo me nakon poduže pauze nazad na blogu.
Nije da je bilo planirano ovako podulje izbivanje nego se jednostavno dogodilo.
Godišnji, pa naravno nakon godišnjeg i gužva na poslu.
Klasika...
Život...
Mada da budem iskrena u potpunosti već sam mjesecima u nekoj fazi preslagivanja vlastite glave tako da me i cijela ta situacija i nije tjerala da se žurim nazad na blog.
Kuhala sam i pekla i to poprilično i ima puno recepata koji stoje u folderu za blog za koje me veseli da ću podijeliti s vama jer su me stvarno oduševili.
Prvi u nizu je ova Jamieva pita od breskva.
Provjereno jednako dobro funcionira sa običnim ljetnim breskavama kao i sa ovim vinogradarkama koje ovih dana još možete pronaći gdje koju ako se uputite na plac.
RECEPT:
Recept za ispis
Za tijesto:
200 g maslaca
400 g brašna
100 g šećera u prahu
2 jaja
malo mlijeka
Za nadjev:
175 ml mlijeka
1 žličica arome vanilije
1 žličica gustina
175 g grčkog jogurta
150 g šećera
1 žlica brašna
prstohvat soli
5-6 breskvi
Pomiješajte maslac sa brašnom tako da dobijete mrvičasto tijesto.
Dodajte šećer u prahu i 2 jaja pa umijesite da dobijete glatko tijesto. Po potrebi dodajte mlijeko.
Tijesto omotajte rastezljivom folijom pa ga stavite u hladnjak na 30 minuta.
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Kalup za pite namastite i pobrašnite.
Ohlađeno tijesto razaljajte pa njime obložite pripremljeni kalup.
Višak tijesta omotajte rastezljivom folijom i stavite u zamrzivač, naribati čete ga po vrhu pite prije pečenja.
Tijesto slijepo pecite 15-ak minuta.
Breskve operite te im odstranite košticu pa ih složite na pečeno tijesto.
Preostala 2 jaja razmutite sa mlijekom , gustinom, jogurtom, šećerom, vanilijom, brašnom i soli.
Prelite preko pripremljenih breskvi.
Pecite 15-ak minuta pa izvadite iz pećnice i po vrhu naribajte smrznuti ostatak tijesta.
Nastavite peći još 30 minuta.
Ovo su mi najsavršeniji kolači - fina puterasta korica i voćno punjenje. Nema bolje!
OdgovoriIzbrišiHvala!
OdgovoriIzbriši