U zadnjih nekoliko mjeseci namirnica koju najčešće kupujemo je kikiriki maslac.
MM je razvio posebnu ljubav prema njemu pa ga zna pojesti čak i na žlicu, kao što normalni ljudi jedu nutellu.
I onda žica da mu napravim i neki kolač sa njim.
Ja baš i nisam neki veliki fan kikiriki maslaca ali u ovim browniesima me oduševio.
Očito ta jedna ispasirana banana nekako prikrije ili se odlično uskladi sa okusom kikiriki maslaca da mi je baš odgovaro okus ovih browniesa.
RECEPT:
Recept za ispis
500 g kikiriki maslaca
340 g meda
1 ispasirana banana
2 jaja
1/2 žlice ekstrakta vanilije
60 g kakaa
150 g brašna
1/4 žličice soli
1 žličica sode bikarbone
175 g nasjeckane čokolade
Namastite i pobrašnite dublji lim za pečenje.
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Mikserom dobro izmješajte kikiriki maslac, ispasiranu bananu, jaja, med i ekstrakt vanilije.
Prosijte brašno pomiješano sa sa soli, kakaom i sodom bikarbonom.
Umiješajte u smjesu mokrih sastojaka.
Na kraju umiješajte i nasjeckanu čokoladu.
Ulite smjesu u pripremljeni lim za pečenje i zagladite površinu.Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 40-ak minuta (napravite test čačkalicom).
Prije posluživanja narežite po želji.
Nema komentara:
Objavi komentar