ponedjeljak, 4. studenoga 2019.

Čokoladna torta od kestena

Ljudi moji kakve sam ja planove imala za blog za prošli mjesec.
Ludilo, svega je trebalo biti.
I novih postova i hrpa kuhanja doma.
A na kraju ništa od svega toga.
Nešto se i kuhalo ali spojiti to skuhano sa fotoaparatom ispostavilo se da je nemoguća misija.
Puno sam se družila sa ljudima što je ustvari odlično jer sam vrijeme provodila u interakciji sa stvarnim ljudima u stvarnom vremenu a ne preko tipkovnice u nekom virtualnom svijetu.
Uvukla mi se jedna misao u glavu i razbacala mi dotadašnji način razmišljanja ali maksimalno.
Znate ono kad klinci uzmu olovku i pošaraju čitav papir koji stavite pred njih.
E točno tako mi je izgledao oblačić iznad glave.
Potpuni kaos.
Pa sam se isključila.
Opet.
To je već drugi puta ove godine.
I dobro je.
Složila sam ponovno glavu, stvari mi možda i nisu na istom mjestu kao što su bile ali udobne su mi u ovom novom rasporedu.
I nakon, pa šest mjeseci, ponovno sam zadovoljna sama sa sobom.
Krećem u novi pohod na kuhinju i blog.
Za početak moja rođendanska "torta".
Krajnje jednostavna ali savršena u toj svojoj jednostavnosti.
Original recepta pronašla sam ovdje.

RECEPT:
Recept za ispis
Za kolač:

150 g tamne čokolade
3 jaja
1 žlica kakaa
200 g kesten pirea
75 g šećera
1 žličica ekstrakta vanilije

100 g maslaca

Za posluživanje:

tučeno slatko vrhnje 
kakao

Zagrijete pećnicu na 180 C.
Obložite kalup za torte promjera 20 cm papirom za pečenje i posipajte kakaom.
U vatrostalnoj posudi, na pari, otopite maslac i čokoladu. Mješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu pa maknite sa vatre i ostavite da se prohladi.
Miksajte jaja sa šećerom dok ne dobijete pjenastu smjesu.
Dodajte aromu vanilije i kesten pire i izmješajte.
Umiješajte i smjesu otopljene čokolade i maslaca.
Ulite u pripremljeni kalup i poravnajte površinu.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 30-ak minuta.
Ohladite.
Prije posluživanja posipajte kakaom u prahu pa poslužite uz tučeno slatko vrhnje.

Nema komentara:

Objavi komentar