četvrtak, 5. prosinca 2019.

Keksi sa kukuruznim brašnom i grožđicama


Jednostavni keksići čisto da me laganini ufuraju u ovaj meni najdraži mjesec keksića.

RECEPT:
Recept za ispis

400 g kukuruznog brašna
150 g šećera u prahu
2 žumanjka
20 g maslaca
1 prašak za pecivo
250 g pomješanih grožđica , lješnjaka, suhih smokava, pinjola i badema
150 ml maslinovog ulja

Zagrijte pećnicu na 190 C.
Dva velika lima obložite papirom za pečenje.
U posudi sa mlakom vodom namočite grožđice.
Bademe, lješnjake, suhe smokve i pinjole nasjeckajte.
U prikladnu posudu stavite kukuruzno brašno, prašak za pecivo, sol, žumanjke, nasjeckano suho voće i orašaste plodove, ocijeđene grožđice.
Ulite i maslinovo ulje pa umijesite tijesto.
Prema potrebi dodajte vode kako bi dobili kompaktno tijesto.
Gotovo tijesto umotajte u rastezljivu foliju pa stavite u hladnjak da odstoji 1 sat.
Na lagano pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte ohlađeno tijesto na debljinu 3-4 mm pa izrezujte kolačiće.
Slažite na pripremljene limove za pečenje.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 15- ak minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar