ponedjeljak, 10. veljače 2020.
Cheesecake u teglicama
Ne nisam odustala od bloga evo me nazad.
Nekako mi se baš zagužvalo u životu, Božić,Nova godina pa putovanje i hop prošlo je skoro dva mjeseca od zadnjeg posta.
Vrijeme baš leti.
Za povratnički post nešto jednostavno i brzo.
Slastica bez pečenja a i cheesecake vole svi.
Preljev možete prilagoditi stanju vaše košarice sa voćem.
Tipkamo se redovitije obećajem.
Original recepta pronašla sam ovdje.
RECEPT:
Recept za ispis
Za podlogu:
150 g mljevenog keksa
50 g mljevenih lješnjaka
70 g otopljenog maslaca
Za kremu:
250 ml vrhnja za šlag
200 g kiselog vrhnja
2 žlice šećera
Za preljev:
200 g očišćene naranče
2 žlice šećera
1 žlica škrobnog brašna
100 ml vode
Izmiješajte mljevene kekse i lješnjake sa rastopljenim maslacom.
Rasporedite dobivenu smjesu u četiri staklenke pa utisnite stražnjom stranom žlice.
Vrhnje za šlag mikserom istucite u čvrsti šlag.
Umiješajte žlicu po žlicu šećera i kiselo vrhnje.
Rasporedite u pripremljene staklenke.
Stavite u hladnjak dok pripremite voćni preljev.
U prikladni lonac stavite sitno nasjeckane naranče i šećer.
Kuhajte na laganoj vatri dok se šećer ne otopi.
Vodu pomiješajte sa škrobnim brašnom pa prelite preko smjese voća i šećera.
Kuhajte uz stalno miješanje dok se ne zgusne.
Rasporedite po kremi i dobro ohladite prije posluživanja.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nadam se da si uzivala, prvo u blagdanima, pa onda na egzoticnom istoku.😊
OdgovoriIzbrišiLijepo ti je ispao cizek... Moji svi jako vole, samo kaj obavezno spremam u kalupu 28... Imam dojam da u teglicama brze pojedu. 😁😂
Jesam, jesam hvala! I brže naprave i brže ohlade pa su brže spremni za pojesti.
Izbriši