četvrtak, 7. siječnja 2021.

Panettone "pita"

Ako vam se po kuhinji povlači neki panettone ili neki drugi slatki kruh za koji Vam ukućani više nisu zainteresirani toplo preporučujem da ga iskoristite i napravite ovu nazovi "pitu".
Vidjet ćete svi će se oduševiti.
Otkada sam prije koju godinu vidjela ovaj recept ja namjerno kupim panettone samo da je mogu napraviti.
Ima nešto u njoj(čitaj šećer i masnoća) i jednostavno je ne mogu prestati jesti, bilo toplu, bilo hladnu.
Original recepta pronašla sam ovdje.

RECEPT:
Recept za ispis

125 g maslaca
4 žlice smeđeg šećera
750 g panettone
srž mahune vanilije
300 ml vrhnja za šlag
300 ml mlijeka
5 jaja
100 g smeđeg šećera
60 g tamne čokolade
60 g pekmeza od naranče

Zagrijte pećnicu na 180 C.
Namastite okrugli kalup za tortu pa ga posipajte sa smeđim šećerom.
Obrežite dno, vrh i stranice panettonea pa njime obložite kalup za tortu tako da dobijete od njega podlogu kao za pitu.
U prikladnu posudu stavite mlijeko, maslac, vrhnje za šlag, srž mahune vanilije i kuhajte na umjerenoj vatri dok se maslac ne otopi.
Mikserom pjenasto izradite jaja sa šećerom.
U smjesu jaja umiješajte prohlađernu smjesu mlijeka i maslaca.
Trećinu dobivene smjese ulijte u kalup obložen krajevima panettonea.
U ostatak kreme natrgajte ostatak panettonea i ostavite da malo upije kremu.
Rasporedite natopljeni panettone u kalup.
Natrgajte čokoladu na manje komadiće pa je rasporedite po vrhu i isto tako ponovite s pekmezom.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 30-ak minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar