četvrtak, 10. rujna 2020.

Kruščić od batata i sušenih brusnica

Između ostalih divnih stvari koje sam dovukla doma s placa bio je i batat.
Dio ga je završio kao "pomfri" iz pećnice a dio sam umiješala u ovaj kolač koji nam je poslužio kao doručak.
Dodatno smo ga "popravili" sa žlicom friško skuhanog pekmeza od šljiva.
I dalje divljam sa zimnicom kao što je očito :))

RECEPT:
Recept za ispis

100 g brusnica
naribana kora 2 limuna
sok 1 limuna
250 g pečenog i oguljenog batata
125 g šećera
3 jaja
125 ml ulja
75 g integralnog brašna
100 g brašna
1 prašak za pecivo
75 g tostiranih i grubo nasjeckanih oraha

Zagrijte pećnicu na 180 C.
Namastite i pobrašnite duguljasti kalup za kruh.
Brusnice pomiješajte s naribanom limunovom koricom pa prelijte limunovim sokom i ostavite ih da odstoje 30 minuta.
U međuvremenu pečeni batat u blenderu usitnite dok ne dobijete pire.
U pire dodajte šećer i jedno po jedno jaje.
Ulite ulje pa dodajte obje vrste brašna i prašak za pecivo i sve dobro izmiješajte.
Dodajte orahe i brusnice zajedno s limunovim sokom.
Dobivenu smjesu rasporedite u pripremljeni kalup i zagladite površinu.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 45- 60  minuta.
Ohladite.

Nema komentara:

Objavi komentar