četvrtak, 24. rujna 2020.

Panna cotta sa mlaćenicom i pirjanim voćem

Skrolam po postovima na instagramu i bloglovinu i svi su već jako, ali ono baš jako zabrijali na jesen.
A ja sam danas nakon podosta vremena obila čarape i tenisice i imam osjećaj da će mi se noge zapaliti. 
Čak sam se u jednom trenu na poslu i izula i bila bosa u uredu.
Tak da možda mi je jesen u glavi ali po temperaturi vani sam definitivno u ljetu.
Vidjet ćemo sutra navodno kiša i koji stupanj niža temperatura.
Uglavnom jedan lagano jesenski recept.
ustvari jesensko lice za mene totalno ljetnog deserta.
Jer ništa ne viče ljeto glasnije nego panna cotta s bobičastim voćem.
Recept sam je iz jedne Dobre hrane.

RECEPT:
Recept za ispis

Za panna cottu:

2 žumanjka
250 ml mlaćenice
250 ml vrhnja za šlag
150 ml mlijeka
3 žlice šećera
4 listića želatine
1 žličica arome vanilije

Za voće:

2 naranče oguljene i narezane na manje komadiće
1 jabuka narezana na kockice
1 kruška narezana na kockice
100 ml soka od naranče
3 žlice šećera
malo limunovog soka
4 žlice maraschina
čajna žlica maslaca

U loncu, na laganoj vatri, zagrijte mlijeko i vrhnje za šlag pa maknite s vatre prije nego provrije.
Mikserom kratko izradite žumanjke i šećer a zatim sve polako ulite u vruće mlijeko i vrhnje za šlag.
Vratite na vatru pa kuhajte uz stalno miješanje dok se smjesa malo ne zgusne.
Želatinu stavite u hladnu pa je ocijedite od viška vode kada nabubri.
Umiješajte u toplu kremu i miješajte dok se ne otopi.
Umiješajte i mlaćenicu i aromu vanilije.
Ulite u čaše. Stavite u hladnjak da se dobro ohladi i stisne.
Na maslacu propirjajte svo voće. Dodajte šećer i sok od naranče pa miješajte dok se šećer ne otopi. 
Na kraju dodajte maraschino.
Poslužite uz panna cottu.

Nema komentara:

Objavi komentar