Te su granice otvorene i može se prijeći pa onda ipak nisu.
Uglavnom obitelj mi živi preko granice i bez obzira na sve ukinute zabrane i relaksaciju mjera ja ne mogu do njih.
Posjeta obitelji nije opravdan osobni razlog.
A baš sam se poveselila početkom tjedna da ću ih moći vidjeti nakon dva mjeseca.
Ali šipak.
Tako da sam jučer svu tu negativnu energiju odlučila upotrijebiti u korisne svrhe i napraviti si tortu.
Recept za ispis
Za podlogu:
200 g mljevenih digestive keksa
50 g mljevenih badema
75 g otopljenog maslaca
Za nadjev:
500 g krem sira
3 jaja
40 g škrobnog brašna
130 g šećera
srž mahune vanilije
200 ml vrhnja za šlag
prstohvat soli
Za jagode:
250 g jagoda
2-3 žlice šećera
1 žlica acceta balsamica
Zagrijte pećnicu na 200 C.
Namastite okrugli kalup za tortu.
Pomiješajte mljevene kekse i badema s otopljenim maslacom.
Dobivenu smjesu utisnite u pripremljeni kalup za tortu.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 15 minuta.
Ohladite.
Za nadjev odvojite bjelanjke od žumanjka.
Bjelanjke s prstohvatom soli istucite u čvrsti snijeg.
U prikladnu posudu stavite žumanjke, sir, škrobno brašno,šećer, srž vanilije i vrhnje za šlag pa izradite mikserom dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
Umiješajte i snijeg od bjelanjaka.
Dobivenu smjesu prelijte preko ohlađene podloge i zagladite površinu.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 C 15-ak minuta pa smanjite temperaturu na 180 C i nastavite peći tortu još 40 minuta.
Isključite pećnicu i otvorite vrata pa ostavite tortu unutra da se ohladi.
Ohlađenu tortu stavite u hladnjak na dodatno hlađenje, najbolje preko noći.
Za preljev od jagoda zagrijte pećnicu na 180 C.
Jagode očistite pa ih stavite u vatrostalnu posudu. Dodajte šećer i acceto balsamico i izmiješajte.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 45 minuta dok ne dobijete gusti preljev.
Ohladite.
Ohlađenu tortu preljite pripremljenim preljevom i poslužite.
Za podlogu:
200 g mljevenih digestive keksa
50 g mljevenih badema
75 g otopljenog maslaca
Za nadjev:
500 g krem sira
3 jaja
40 g škrobnog brašna
130 g šećera
srž mahune vanilije
200 ml vrhnja za šlag
prstohvat soli
Za jagode:
250 g jagoda
2-3 žlice šećera
1 žlica acceta balsamica
Zagrijte pećnicu na 200 C.
Namastite okrugli kalup za tortu.
Pomiješajte mljevene kekse i badema s otopljenim maslacom.
Dobivenu smjesu utisnite u pripremljeni kalup za tortu.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 15 minuta.
Ohladite.
Za nadjev odvojite bjelanjke od žumanjka.
Bjelanjke s prstohvatom soli istucite u čvrsti snijeg.
U prikladnu posudu stavite žumanjke, sir, škrobno brašno,šećer, srž vanilije i vrhnje za šlag pa izradite mikserom dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
Umiješajte i snijeg od bjelanjaka.
Dobivenu smjesu prelijte preko ohlađene podloge i zagladite površinu.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 C 15-ak minuta pa smanjite temperaturu na 180 C i nastavite peći tortu još 40 minuta.
Isključite pećnicu i otvorite vrata pa ostavite tortu unutra da se ohladi.
Ohlađenu tortu stavite u hladnjak na dodatno hlađenje, najbolje preko noći.
Za preljev od jagoda zagrijte pećnicu na 180 C.
Jagode očistite pa ih stavite u vatrostalnu posudu. Dodajte šećer i acceto balsamico i izmiješajte.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 45 minuta dok ne dobijete gusti preljev.
Ohladite.
Ohlađenu tortu preljite pripremljenim preljevom i poslužite.
Nema komentara:
Objavi komentar