ponedjeljak, 4. svibnja 2020.

Rote liebe


I kako ste?
Jeste ok?
Poprilično me uzdrmala ova situacija oko nas i nekao nisam bila raspoložena za blog.
Nije me toliko ovaj virus uzdrmao  jer nekako mi se činilo ukoliko se pridržavam svih preporučenih mjera imam koliko toliko sve pod kontrolom.
Ali me zato potres stvarno sredio.
Srećom naš dom je ok ali prežalosno je vidjeti centar grada.
Imala sam apsolutno maničnih mjesec i pola i trudila sam se u dan utrpati što više zadataka tako da mi dan bude ispunjen i da nemam vremena za crne misli.
Danas je prvi dan da osjećam da je manija popustila i da mi se jednostavno neda.
I da imam volje za otići na blog objaviti nešto novo.
Vratiti ću se ja na ovu karantenu još, samo da mi se slegnu stvari u glavi.
Jel se i vama čini da je nakon ludo velike potražnje za dezinficijensima i maskama sada došao red na jagode.
zbog potresa u centru nema štandova Jagodice Purgerice, ali sam na Dolcu našla stričeka koji ima odlične jagode.
Trajalo je par dana isprobavanja ali zada sam zadovoljna omjerom kvalitete cijene.
Original recepta pronašla sam ovdje.

RECEPT:
Recept za ispis

Za biskvit:

250 g maslaca
250 g šećera
300 g brašna
1 prašak za pecivo
6 jaja
srž mahune vanilije
100 g listiće badema

Za nadjev:

700 g svježih jagoda
1 l vrhnja za šlag
100 g šećera

Zagrijte pećnicu na 180 C.
Odvojite bjelanjke od žumanjaka.
Bjelanjke sa 100 g šećera i prstohvatom soli istucite u čvrsti snijeg.
Pjenasto izradite omekšali maslac sa žumanjcima 150 g šećera i srži mahune vanilije pa umiješajte brašno prosijano sa praškom za pecivo.
Na papiru za pečenju ocrtajte okrugli obris kalupa za pečenje promjera 28 cm.
Četvrtinu smjese od žumanjaka premažite unutar ocrtanog kruga.
Premažite četvrtinom snijega od bjelanjka pa posipajte listićima badema.
Pecite je u prethodno zagrijanoj pećnici 15-ak minuta.
Ispecite još tri ovakve kore.
Ohladite.
Za nadjev istucite vrhnje sa šećerom u čvrsti šlag.
Jagode operite pa ih nasjeckajte na sitne komadiće.
Podijelite šlag na dva djela pa u jednu polovicu umiješajte jagode.
Slažite tortu: list biskvita, nadjev sa jagodama, šlag pa ponavljajte dok ne potrošite sve sastojke.
Ohladite prije posluživanja.

Nema komentara:

Objavi komentar