Ljudi moji koji dan danas.
Ništa mi ne ide od ruke.
Svaka ali svaka stvar koji sam primila u ruku mi je ili pala ili krenula u krivom smjeru.
Kolegice na poslu su me natjerale da sjednem i ne dižem se sa stolice jer sa svakim mojim ustajanjem stvari počinju padati.
Mislim da ću kada dođem doma zaleć na kauč u da ništa ne dotičem samo kako bi spriječila da napravim još neku štetu.
RECEPT:
Za podlogu:
1 glavica karfiola
1 srednje velika kugla mozzarelle
režanj češnjaka
malo sušenog origana
sol prema okusu
svježe mljeveni papar
2 jaja
50 g sitno naribanog parmezana
Za nadjev:
1 žlica maslinovog ulja
1 manji luk, sitno nasjeckan
2 paprike, nasjeckane
2 srednje velika kugla mozzarelle
150 ml pasirane rajčice
50 g naribanog parmezana
svježa rikula
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Karfiol očistite i operite.
Sameljite ga u multipraktiku tako da bude veličine otprilike zrnca kuskusa.
Stavite usitnjeni karfiol u vatrostalnu posudu pa kuhajte u mikrovalnoj otprilike 5 minuta tako da malo omekša.
Istresite ga na kuhinjski ubrus i osušite ga najviše što možete.
Ohladite.
U prikladnoj posudi pomiješajte ohlađeni karfiol s usitnjenom mozzarellom, origanom, usitnjenim češnjakom, soli, paprom, naribanim parmezanom i jajima i sve dobro izmješajte.
Veliki lim od pećnice obložite papirom za pečenje pa pripremljenu smjesu karfiola oblikujte u krug tako da izgleda kao podloga za pizzu od tijesta.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 15 -ak minuta dok se podloga lagano ne zarumeni.
U međuvremenu u tavici na maslinovom ulju prodinstajte nasjeckani luk i paprike.
I njih ocijedite na kuhinjskom ubrusu.
Izvadite podlogu za pizzu iz pećnice pa po njoj rasporedite usitnjenu jednu kuglu mozzarelle.
Premažite s pasiranom rajčicom.
Po rajčici rasporedite drugu kuglu mozzarelle i dinstanu papriku i luk.
Posipajte naribanim parmezanom.
Vratite u pečnicu na još 10-15 minuta dok se sir ne otopi.
Na vruću pizzu rasporedite rikolu i poslužite.
Nema komentara:
Objavi komentar