ponedjeljak, 6. srpnja 2020.

Čokoladna granola

S porastom temperature zraka meni pada količina inspiracije za pisanje uvoda postu.
A nekako nisam za to da se na prebacim na instagram.
Volim formu bloga , iako se sve više čini zastarjela.
Ne snimam video uratke recepta, jer jednostavno uz svakodnevne obaveze ne stignem.
A vikendom kada imam više vremena intenzivno s psom i prijateljima hodam po okolici Samobora i smijem se.
Ovog vikenda sam se s curama tako jako smijala da sam se u nedjelju ujutro probudila samuskulfiberom u trbušnim mišićima.
Tako da ukoliko izbacim koji post bez ovog uvodnog dijela , nemojte mi zamjeriti.
A imam materijala, poprilično vremena provodim u kuhinji.
Što sa svakodnevnim stvarima a veći pomalo napreduje projekt zimnice.
Original recepta pronašla sam ovdje.

RECEPT:

60 ml otopljenog kokosovog ulja
60 ml meda
40 g kakaa
1 žličica ekstrakta vanilije
1 žličica instant kave
prstohvat soli
30 g kokosa
225 g zobenih pahuljica
45 g quinoe 
70 g mješavine sjemenki buče i suncokreta

Zagrijte pećnicu na 135 C.
Veliki lim obložite papirom za pečenje.
U prikladni lonac stavite kokosovo ulje i med pa kuhajte na umjerenoj vatri da se otope i povežu.
Dodajte kakao, instant kavu, sol i ekstrakt vanilije.
U prikladnoj posudi pomiješajte zobene pahuljice, quinou i mješavinu sjemenki.
Prelijte smjesom s kokosovim uljem i izmiješajte.
Dobivenu smjesu rasporedite na pripremljeni lim u jednom sloju.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 50 minuta.
Tijekom pečenje povremeno promiješajte granolu.
Ohladite i spremite u posudu koja se može hermetički zatvoriti.

Nema komentara:

Objavi komentar