Jedna fina ljetna pita, krasno izgleda s ovim pletenicama na vrhu.
Ustvari će vam one oduzeti najviše vremena pa ako ste u gužvi taj dio jednostavno preskočite i izrežite ostatak tijesta u trake pa ih složite po vrhu.
Ima genijalna kremica uz pitu u originalnom receptu ali plan je bio da je ponesem sa sobom na bazen da klinci imaju nešto za pojesti.
Na kraju je toga ana lijevalo kao iz kabla pa nismo nikuda ni išli i na kraju smo je pojeli doma uz sladoled od vanilije.
RECEPT:
Za tijesto:
600 g brašna
45 g smeđeg šećera
1/2 žličice soli
3/4 žličice mljevenog cimeta
1/4 žličice mljevenog muškatnog oraščića
165 g smrznutog maslaca
160 ml ledeno hladne vode
Za nadjev:
80 ml meda
3 žlice brašna
1 žlica šećera
1/2 žličice mljevenog cimeta
1/2 žličice mljevenih klinčića
1/4 žličice soli
1000 g breskva
360 g malina
Za tijesto u prikladnoj posudi pomiješajte brašno, šećer, sol i začine.
Naribajte smrznuti maslac na onu stranu ribeža na koju inače ribate jabuke.
Dodajte vodu pa brzo umijesite tijesto.
Prema potrebi dodajte još vode.
Podijelite tijesto na dva djela.
Omotajte rastezljivom folijom i stavite u hladnjak.
Za nadjev voće operite i osušite.
Breskvama odstranite koštice pa ih narežite na manje komadiće.
U većoj posudi pomiješajte med, brašno, šećer, cimet, klinčiće i sol pa nježno umiješajte voće da se obloži smjesom meda i začina.
Namastite i pobrašnite okrugli kalup za pite.
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Na lagano pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte jedan dio tijesta na veličinu pripremljenog kalupa.
Napunite prethodno pripremljenim voćem.
Drugi dio tijesta razvaljajte pa ga izrežite na 30 tankih trakica.
Ispletite pletenice pa ih posložite na vrh pite.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 1 sat.
Nema komentara:
Objavi komentar