Vesela sam danas.
Vratili su se tramvaju u centar grada.
Nije da mi je to bitna informacija jer sve obavljam pješice ali lijepo ih je vidjeti.
Tako sam otprilike bila vesela kada su ponovno počeli pucati top u podne.
Naježila sam se kada sam ga čula.
Stara luđakinja, kad me sentimenti udare ne mogu si pomoć.
A čudila sam se mami kad su joj oči zasuzile na takve nekakve sentimentalne stvari.
Pa zato danas recept sa sentimentalnim sastojkom.
Sirup od bazge pa kaj ima nešto što više od toga izvlači sentimente?
Original recepta možete pronaći ovdje.
RECEPT:
Za tortu promjera 20 cm
Za biskvit:
1 jaje
100 g šećera
130 ml tekućeg jogurta
70 ml ulja
naribana korica 1 limuna
190 g griza
1 žličica praška za pecivo
Za preljev:
1 dl sirupa od bazge
30 g šećera
50 ml limunovog soka
Za kremu:
300 g krem sira
100 g maslaca
prstohvat soli
2 žličice ekstrakta vanilije
130 g šećera u prahu
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Okrugli kalup za tortu promjera 20 cm namastite i pobrašnite.
Pjenasto izmiksajte jaje sa šećerom.
Dodajte griz, naribanu limunovu koricu, jogurt, ulje i prašak za pecivo.
Ulite u pripremljeni kalup i zagladite površinu.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 30-ak minuta.
Za preljev pomiješajte sirup od bazge, limunov sok i šećer pa kuhajte na laganoj vatri dok se šećer ne otopi.
pečeni biskvit izbodite vilicom pa ga još vrućeg prelijte ohlađenim sirupom.
Ohladite.
Za kremu mikserom pjenasto izradite omekšali maslac sa šećerom u prahu. Dodajte sol, ekstrakt vanilije i krem sir.
Izmiješajte da dobijete glatku i jednoličnu smjesu.
Premažite preko ohlađenog biskvita.
Ukrasite po želji.
Nema komentara:
Objavi komentar