Stvarno se dugo nismo vidjeli.
Jeste dobro?
Kaj ima?
Imala sam ja plan tipkati cijelo ljeto pošto sam bila na kraćem godišnjem nego inače ali nekako mi se promijenilo u hodu.
Trebala sam biti na moru kratko 4-5 dana a na kraju je ispalo da sam bila skoro dva tjedna što je u mojem slučaju rekordno dugo plus još i posebno produženi vikend isto na moru koji mi je skroz neplanirano uletio u raspored.
Uz sve te morske avanture ugurala sam i pokoje vikend planinarenje čisto da prošetamo psa i ohladimo se od gradskih vrućina.
Pa onda Burger fest ovog vikenda.
Uglavnom vikendima je strašna gužva zbog svih mjesta na koja bih htjela otići dik je sada lijepo vrijeme.
A preko tjedna mi je i inače gužva a sad sam još i u projektu završavanja zimnice.
Ljudi moji ako volite hranu upola kao ja nemojte ići na plac.
Tete prodavačice će vam uzeti sve novce iz novčanika lai ćete zauzvrat dobiti toliko divne hrane da je nećete moći donijeti doma.
Zbog svega navedenog kuham i pečem samo jednostavne i brze stvari.
Poput ovih muffina.
Brzo, jednostavno i ukusno.
Nekako predviđam ovakvu gužvu do kraja ovoga mjeseca pa se onda sa skraćivanjem dana i nižih temperatura bacam na kompliciranije recepte.
Original recepta pronašla sam ovdje.
RECEPT:
4 banane
240 g integralnog brašna
1 1/2 žličice sode bikarbone
1/4 žličice soli
2 žlice instant kave
120 g šećera
100 ml ulja
2 jaja
1 žlica ekstrakta vanilije
smeđi šećer za posip
Zagrijte pećnicu na 200 C.
Banane stavite na lim pa ih pecite u zagrijanoj pećnici 15-ak minuta.
Izvadite i ohladite.
Snizite temperaturu pećnice na 180 C.
Namastite i pobrašnite kalup za muffine.
U prikladnoj posudi pomiješajte integralno brašno, instant kavu, sodu bikarbonu i sol.
Ogulite pečene banane.
Stavite ih u zdjelu pa ih ispasirajte vilicom.
Dodajte im šećer, ulje i ekstrakt vanilije pa izmješajte.
Umiješajte smjesu brašna i izmiješajte.
Pripremljenu smjesu rasporedite u pripremljeni kalup.
Zagladite površinu pa posipajte sa smeđim šećerom i za ukras stavite šniticu suhe banane.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 25 minuta.
Poslužite tople.
Nema komentara:
Objavi komentar