Prvi puta sam ih napravila prije nekih 6 mjeseci i od onda su konstanta u našem hladnjaku.
Čim ih nestane radim novu turu.
Izvrsne su mi i za doručak i ako mi poslijepodne ili navečer padne šećer.
Odlično se drže u hermetički zatvorenoj kutijici u hladnjaku.
Original recepta možete pronaći ovdje.
RECEPT:
Recept za ispis
125 g nasjeckanih oraha
100 g zobenih pahuljica
45 g pistacija
40 g sjemenki lana
170 g meda
60 g maslaca
1/2 žličice soli
2 žličice ekstrakta vanilije
50 g ekspandirane riže
60 g suhih brusnica
Zagrijte pećnicu na 175 C.
Veliki lim obložite papirom za pečenje.
Pomiješajte orahe, pistacije, zobene pahuljice i sjemenke lana pa rasporedite na pripremljeni lim i pecite 10-ak minuta.
Prebacite u veliku zdjelu.
U prikladni lonac stavite med, maslac i sol pa kuhajte na laganoj vatri dok ne dobijete jednoličnu smjesu i maslac se rastopi.
Umiješajte ekstrakt vanilije.
Prelite preko mješavine sa zobenim pahuljicama.
Dodajte ekspandiranu rižu i brusnice pa sve izmiješajte.
Lim dimenzija 20 x 30 cm obložite papirom za pečenje.
Rasporedite dobivenu smjesu u jednoličnom sloju u pripremljeni lim.
Prekrite drugim komadom papira za pečenje pa opteretite nečim teškim.
neka odstoji 2 sata dok se ne ohladi i stisne.
Narežite na pločice željene veličine.
Nema komentara:
Objavi komentar