Nešto možda malo primjerenije ovom dobu godine nego keksići iz prošlog posta.
Bundevasta krema u čaši.
Jako fino.
RECEPT:
Za podlogu:
150 g mljevenih keksi
50 g mljevenih oraha
50 g mljevenih lješnjaka
3 žlice šećera
125 g otopljenog maslaca
Za žutu kremu:
225 g mascarponea
240 ml kiselog vrhnja
160 g šećera u prahu
340 g pirea od muškatne bundeve
žličica muškatnog oraščića
Za bijelu kremu:
200 g kiselog vrhnja
sok pola limuna
1 vanilin šećer
3 žlice šećera
Mljevene kekse pomiješajte s orasima, lješnjacima, šećerom i otopljenim maslacem.
Dobro pomiješajte.
Pripremite 6 posudica za posluživanje pa rasporedite dobivenu smjesu i lagano je žlicom utisnite.
Za žutu kremu izmiksajte sir, mileram, šećer u prahu, pire od muškatne tikve i muškatni oraščić.
Za bijelu kremu pomiješajte mileram s vanilin šećerom, šećerom i limunovim sokom.
Na podlogu od keksa stavite žutu kremu a na nju bijelu kremu.
Dobro ohladite prije posluživanja.
Nema komentara:
Objavi komentar