Ovo je nešto zdraviji dodatak božićnoj kutijici sa kolačićima.
Mi ih doma jako volimo i često ih radim kao keksiće koje onda poslužujem za doručak.
Original recepta možete pronaći ovdje.
RECEPT:
210 g zobenih pahuljica
135 g brašna
50 g smeđeg šećera
1 žličica praška za pecivo
1/2 žličice mljevenog cimeta
prstohvat soli
120 ml mlijeka
60 ml javorovog sirupa
1 jaja
2 žličice ekstrakta vanilije
125 g kikiriki maslaca
30 g kakaa
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Veliki lim obložite papirom za pečenje.
U prikladnoj posudi pomiješajte sve suhe sastojke i začine; zobene pahuljice, brašno, šećer, sol i kakao.
U drugu posudu stavite sve tekuće sastojke; mlijeko, javorov sirup, jaje, ekstrakt vanilije i omekšali kikiriki maslac.
Izradite pjenjačom da dobijete jednoličnu smjesu.
Ulite preko smjese suhih sastojaka i izmiješajte.
Žlicom za sladoled grabite smjesu i slažite je na pripremljeni lim.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 17-20 minuta.
Nema komentara:
Objavi komentar