Nešto jednostavno i brzo a opet dovoljno utješno za doručak uz neki fini čaj ili kao poslastica uz poslijepodnevnu kavu.
Ne znam kako Vi ali danas mi duša spava.
Jedva gledam a nije da sam nešto predugo bila budna.
Nadam se da taj današnji umor znak opuštanja nakon ovog napetog razdoblja koje je iza nas.
Original recepta možete pronaći ovdje.
RECEPT:
Za tijesto:
230 g pirovog brašna
2 žličice praška za pecivo
1/2 žličice soli
1/4 mljevenog muškatnog oraščića
1/4 žličice mljevenog cimeta
200 g pirea od bundeve
80 ml maslinovog ulja
2 žlice mlijeka
2 žličice ekstrakta vanilije
1 jaje
120 ml javorovog sirupa
Za nadjev:
115 g mljevenih tostiranih oraha
2 žlice javorovog sirupa
2 žlice muscovado šećera
2 žličice cimeta
Za posip:
žlice smeđeg šećera
Zagrijete pećnicu na 180 C.
Namastite i pobrašnite duguljasti kalup za kruh.
U prikladnoj posudi pomiješajte sastojke za nadjev: orahe, javorov sirup, muscovado šećer i cimet pa odložite sa strane.
U veću posudu prosijte pirovo brašno pomiješano s praškom za pecivo i soli.
Dodajte muškatni oraščić i cimet.
U drugoj posudi pomiješajte pire od bundeve. maslinovo ulje, mlijeko, ekstrakt vanilije, jaje i javorov sirup.
U smjesu mokrih sastojaka dodajte suhe pa izmiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
Polovicu dobivene smjese ulite u pripremljeni kalup.
Na smjesu rasporedite sm,jesu nadjeva.
Prelijte ostatkom smjese.
Po vrhu posipajte smeđi šećer.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 45-50 minuta.
Nema komentara:
Objavi komentar