Novi ponedjeljak nove zobene za doručak.
Ovoga puta sam ih kombinirala s jabukama koje su stajale među voćem i vidjele su bolje dane i grčkim jogurtom.
Jabuke sam ogulila i narezala na manje komadiće pa sam ih kratko propirjala sa žlicom maslaca, malo vanilin šećera i cimetom.
Original recepta možete pronaći ovdje.
RECEPT:
430 g zobenih pahuljica
150 g listića badema
75 g kokosa
1 žličica cimeta
1/4 žličice mljevenog đumbira
60 g smeđeg šećera
60 ml kokosovog ulja
60 ml soka od jabuke
60 ml meda
1 žličica ekstrakta vanilije
3/4 žličice soli
225 g suhih višanja ili brusnica
Zagrijte pećnicu na 120 C.
U velikoj posudi pomiješajte zobene pahuljice, kokos, cimet i đumbir.
U prikladnom loncu pomiješajte smeđi šećer, kokosovo ulje, med, sok od jabuka, sol i vaniliju.
Kuhajte na laganoj vatri dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
Prelijte preko smjese suhih sastojaka i sve dobro izmiješajte.
Veliki lim obložite papirom za pečenje pa na njega rasporedite smjesu u jednoličnom sloju.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 75 minuta.
S vremena na vrijeme promiješajte smjesu kako bi se jednako ispekla sa svih strana.
Ohladite.
U ohlađenu smjesu umiješajte višnje ili brusnice, ovisno o tome koju ste vrstu suhog voća odabrali koristiti.
Čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi.
Nema komentara:
Objavi komentar