Stvarno ali stvarno me pogodila smrt Đorđe Balaševića.
Bome sam se isplakala poštenski ovog vikenda.
Za sve, sve ono što nisam a trebala sam, za svim dragim ljudima, i tatu sam ponovno oplakala.
Ma baš emotivan vikend.
I onda sam otišla u kuhinju miješati i mijesiti i pjevati iz sveg glasa.
Mislim da sam bolje sada.
Nadam se.
Treba izbaciti sve iz sebe...
RECEPT:
200 g čokolade
225 g maslaca
naribana korica jedne naranče
1/2 žličice soli
10 g kakaa
75 g tostiranih i mljevenih badema
75 g mljevenog rogača
6 jaja
150 g šećera
vrhnje za šlag za posluživanje
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Namastite i pobrašnite okrugli kalup za tortu.
Na pari otopite čokoladu i maslac.
U prikladnu posudu prosijte brašno pa ga pomiješajte sa soli, rogačem, bademima i naribanom koricom naranče.
Odvojite žumanjke od bjelanjaka.
Bjelanjke mikserom istucite u čvrsti snijeg.
Mikserom izradite žumanjke sa šećerom dok smjesa ne posvijetli i ne otopi se šećer.
Umiješajte smjesu otopljene čokolade i maslaca.
Umiješajte i smjesu suhih sastojaka.
Na kraju nježno umiješajte snijeg od bjelanjka.
Dobivenu smjesu ulijte u pripremljeni kalup za tortu i zagladite površinu.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 30 minuta ili dok čačkalica ne izađe čista.
Ohladite.
Vrhnje za šlag istucite mikserom u čvrsti šlag.
Poslužite tortu ukrašenu šlagom.
Nema komentara:
Objavi komentar