Divna ideja za vikend doručak kada imate ujutro malo više vremena i ne jurite kao radnim danom.
Izuzetno su prilagodljive što se tiče priloga pa dobro funkcioniraju i s jagodama i medom.
Nama su ipak najdraže s bananama i javorovim sirupom.
Ali poigrajte se pronađite svoju omiljenu kombinaciju.
Ako vam koja i ostane odlično funkcioniraju i kao popodnevni brzi zalogaj kada vam padne šećer jedino što od stajanja malo splasnu, nisu više tako pahuljaste ali okus im je i dalje izvrstan.
Original recepta pronašla sam kod Ivane.
RECEPT:
160 g brašna
1/2 žličice soli
1 žličica praška za pecivo
1 žličica šećera
300 ml tekućeg jogurta
4-5 žlica kiselog vrhnja
30 g otopljenog maslaca
4 jaja
maslac za pečenje palačinki
za posluživanje prilozi po želji: jagode, maline, borovnice, banane, javorov sirup, med...
Prosijte brašno pomiješano s praškom za pecivo i soli.
Odvojite bjelanjke od žumanjaka.
Mikserom bjelanjke i šećer izradite u čvrsti snijeg.
Žumanjke pomiješajte sa jogurtom, otopljenim maslacem i kiselim vrhnjem.
Umiješajte prosijanu smjesu s brašnom i izmiješajte.
Na kraju nježno umiješajte isnijeg od bjelanjaka.
Zagrijte tavicu, pa na nju stavite malo maslaca da se otopi.
Žlicom oblikujte palačinke veličine po želji.
Pecite na umjerenoj vatri dok ne palačinka ne dobije lijepu boju pa ih preokrenite da se ispeče i druga strana.
Ponovljate dok ne potrošite svu smjesu.
Poslužite s prilogom po odabiru.
Nema komentara:
Objavi komentar