I to je to.
Završio mi je i ovogodišnji godišnji odmor.
Vrijeme je za nove kuhinjske avanture.
Jer ovogodišnji odmor je to zaista i bio.
Ne da mi kuhinja predstavlja umor jer stvarno se volim igrati u kuhinji nego su se tako stvari jednostavno posložile.
Osim nešto sitno zimnice nisam ništa drugo ni kuhala ni pekla.
A samo da se pohvalim ovo mi je bio jedan od najboljih godišnjih do sada, nešto mora, nešto planina, nešto muvanja doma, ma idealno.
Za proslavu nove radne godine torta.
RECEPT:
Za biskvit:
2 jaja
180 g šećera
80 g maslaca
120 g čokolade
90 g brašna
Za kremu s borovnicama:
200 g mascarponea
50 g šećera u prahu
50 ml vrhnja za šlag
300 g borovnica
Za čokoladnu kremu:
150 ml mlijeka
4 žumanjka
100 g šećera
1 vrećica želatine u prahu
150 g čokolade
150 ml vrhnja za šlag
Za biskvit na pari otopiti čokoladu i maslac dok ne dobijete glatku smjesu.
Ostaviti da se malo ohladi.
Namastiti i pobrašniti okrugli kalup za tortu.
Zagrijati pećnicu na 180 C.
Mikserom pjenasto izraditi jaja i šećer dok ne dobijete pjenastu smjesu kojoj se udvostručio volumen.
U smjesu jaja nježno umiješajte prosijano brašno i prohlađenu smjesu maslaca i čokolade.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 20-ak minuta.
Ohladite.
Za kremu s borovnicama borovnice oprati i osušiti.
Mikserom pjenasto izraditi mascarpone, vrhnje za šlag i šećer u prahu.
Borovnice ispasirati vilicom pa ih umiješati u kremu.
Ohlađeni biskvit staviti na tanjur za posluživanje i oko njega staviti obruč kalupa za tortu.
Dobivenu kremu rasporediti preko ohlađenog biskvita.
Zagladiti površinu pa staviti u hladnjak.
Želatinu pripremiti prema uputstvima na omotu pa je ostaviti da nabubri 10-ak minuta.
Za čokoladnu kremu na pari kuhati mlijeko, žumanjke i šećer dok se krema ne zgusne.
Nasjeckati čokoladu pa je umiješati u kremu.
Dodati i nabubrenu želatinu.
Miješati dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
Preliti preko ohlađene kreme od borovnica.
Ohladiti.
Prije posluživanja ukrasiti po želji.
Nema komentara:
Objavi komentar