Jednostavni i brzi a prefini kruščići.
Recept je iz Matejkine prve kuharice Svaki dan.
RECEPT:
Za tijesto:
220 g brašna
7 g suhog kvasca
1 žličica soli
1 žličica meda
3 žlice maslinovog ulja
120 ml mlake vode
Za premaz:
50 g otopljenog maslaca
2 žlice naribanog parmezana
1/2 žličice sušenog peršina
1 žličica sušenog bosiljka
1 žličica sušenog origana
2 manja režnja češnjaka sitno nasjeckanog
U mlaku vodu dodajte med i suhi kvasac.
Stavite na toplo mjesto na 10-ak minuta da se kvasac aktivira i zapjeni.
Brašno pomiješajte sa soli.
U sredini brašna napravite udubinu pa dodajte maslinovo ulje i zapjenjeni kvasac.
Umijesite tijesto.
Gotovo tijesto lagano nauljite pa ga stavite u prikladnu posudu.
Prekrite čistom kuhinjskom krpom pa dižite na toplom mjestu dok mu se ne udvostruči volumen, otprilike 45 minuta.
U međuvremenu pomiješajte sastojke za premaz.
Namastite i pobrašnite kalup za muffine.
Dignuto tijesto kratko premijesite pa od njega oblikujte 36 kuglica promjera otprilike 2 cm.
Svaku kuglicu umočite u pripremljeni premaz pa slažite po tri u svaki otvor kalupa za muffine.
Ponovno prekrite kuhinjskom krpom i dižite na toplom mjestu 30 minuta.
Ugrijte pećnicu na 250 C.
Na dno pećnice stavite zagrijavati metalni lonac.
Stavite
dignuti kruščiće u pećnicu a u lonac koji se grijao zajedno s pećnicom
ubacite par kockica leda, koje će otapanjem stvoriti vodenu paru.
Pecite kruščiće 5 minuta a nakon toga smanjite temperaturu pećnice na 220 C i izvadite lonac u kojem je bio led.
Nastavite peći kruščiće još 10-ak minuta ili dok ne budu imali lijepu zlatno žutu i hrskavu koricu.
Nema komentara:
Objavi komentar