Imala sam danas u planu napisati post kako volim jesen i ovakve kišne i mračne dane, kako mi odgovara to smirivanje i biti više doma.
Ali nije mi se danas dan posložio na taj način, sve mi se nekako zapetljalo danas.
Tako da jedva čekam da dođem doma i da ipucam dan na usisavaču.
A sad o receptu.
Iz Matejkine kuharice Svaki dan, što znaći nepogrešivo.
I samo mali info, za koji dan izlazi Matejkina nova kuharica kojoj je već sada veselim.
RECEPT:
Za podlogu:
70 g mljevenih keksa
50 g tostiranih, mljevenih lješnjaka
50 g otopljenog maslaca
Za kremu od sira:
400 g krem sira
1 žlica limunovog soka
naribana korica 1 limuna
1 vanilin šećer
50 g šećera u prahu
250 g bijele čokolade
200 ml vrhnja za šlag
Za kremu od vrhnja:
150 g milerama
1 vanilin šećer
30 g šećera u prahu
Namastite okrugli kalup za tortu.
Pomiješajte mljevene kekse, mljevene lješnjake i otopljeni maslac.
Dobivenu smjesu utisnite na dno pripremljenog kalupa za tortu.
Ohladite.
Na pari otopite bijelu čokoladu.
Ostavite je da se malo prohladi.
Vrhnje mikserom istucite u čvrsti šlag.
Mikserom također izradite krem sir, šećer, vanilin šećer, naribanu limunovu koricu i limunov sok.
Umiješajte otopljenu, prohlađenu bijelu čokoladu.
Na kraju umiješajte i šlag.
Premažite preko pripremljene podloge od keksa pa stavite u hladnjak da se stisne.
Mileram pomiješajte sa šećerom u prahu i vanilin šećerom.
Premažite preko smjese od sira pa ponovno vratite tortu u hladnjak.
Prije posluživanja ukrasite po želji.
Nema komentara:
Objavi komentar