ponedjeljak, 24. siječnja 2022.

Ferrero Rocher Nutella cheesecake


Jedna bogata, slavljenička, prava onako pa muška torta.
Original recepta pronašla sam ovdje.
 
RECEPT: 

Za podlogu:
 
290 g mljevenih digestive keksa
30 g ekspandirane riže lagano usitnjene
75 g mljevenih, prženih lješnjaka
50 g šećera
120 g omekšalog maslaca
150 g Nutelle
 
Za nadjev:
 
230 g krem sira
230 g kiselog vrhnja
150 g šećera
80 ml vrhnja za šlag
1 žlica ekstrakta vanilije
5 jaja
50 g gustina
450 g Nutelle
75 g otopljenje tamne čokolade
 
Za glazuru:
 
125 g nasjeckane tamne čokolade
75 g Nutelle
120 ml vrhnja za šlag
15 g maslaca
50 g mljevenih, prženih lješnjaka
 
Obložite dno kalupa za torte masnim papirom.
U prikladnoj posudi pomiješajte mljevene kekse, usitnjenu ekspandiranu rižu, mljevene lješnjake i šećer.
U prikladan lonac stavite omekšali maslac i Nutellu pa kuhajte na laganoj vatri dok se maslac ne otopi i smjesa ne poveže.
Prelijte preko smjese suhih sastojaka i dobro izmiješajte.
Utisnite dobivenu smjesu u pripremljeni kalup za tortu.
Dno kalupa omotajte aluminijskom folijom.
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Mikserom izradite krem sir, kiselo vrhnje, šećer i ekstrakt vanilije dok ne dobijete glatku smjesu.
Umiješajte jedno po jedno jaje.
Na kraju umiješajte i gustin, Nutellu i otopljenu čokoladu.
Dobivenu smjesu ulijte u kalup preko podloge.
Kalup stavite u dublji lim pa oko njega ulijte vruću vodu.
Stavite sve zajedno u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite 25 minuta.
Nakon 25 minuta smanjite temperaturu pećnice na 120 C i nastavite peći još 75 minuta.
Ugasite pećnicu pa ostavite vrata na pola otvorena i tortu u njoj još 1 sat.
Izvadite tortu iz pećnice i iz vodene kupke.
prođite nožem uz rub kalupa kako bi odvojili tortu i kako ne bi popucala.
Ohladite.
Za glazuru na pari otopte Nutellu, nasjeckanu čokoladu, maslac i vrhnje za šlag.
Zagrijavajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Umiješajte mljevene lješnjake.
Glazuru prelijte preko torte.
Ukrasite po želji.

Nema komentara:

Objavi komentar