četvrtak, 10. ožujka 2022.

Keks s čokoladom

 

Baš se ne predaje zima ove godine.
I dalje svaku večer za čitanje na kauču kuham čaj.
A uz čaj najbolje pašu neki fini keksi.
Najjednostavnije onda keksiće s čokoladom.
 
RECEPT:
 
170 g maslaca
300 g brašna
1/2 žličice soli
1/2 žličice sode bikarbone
150 g smeđeg šećera
1 jaje
1 žumanjak
1 žličica arome vanilije
250 g nasjeckane tamne čokolade
 
Zagrijte pećnicu na 165 C.
Dva velika lima obložite papirom za pečenje.
Prosijte brašno sa soli i sodom bikarbonom.,
Mikserom pjenasto izradite šećer i maslac dok ne dobijete glatku smjesu i šećer se ne otopi.
Dodajte jaje, žumanjak i aromu vanilije.
Na kraju umiješajte smjesu prosijanog brašna i komadiće čokolade.
Žlicom za sladoled grabite smjesu pa je stavljajte na lim.
Ostavite razmak između hrpica smjese jer će se keksi raširiti prilikom pečenja.
pecite 15-18 minuta dok rubovi keksa ne dobiju lijepu boju.
Ohladite.

Nema komentara:

Objavi komentar