ponedjeljak, 14. ožujka 2022.

Kuglof sa kokosom

Svi koji me znaju, znaju da mi je najomiljenija kombinacija okusa na svijetu slani karamel.
Odmah iza njega slijedi kombinacija kokosa i čokolade.
I zato ovaj kuglof.
Šnita, dvije i šalica bijele kave i di ćeš bolji doručak.
Recept je s Ivaninog bloga, tijesto nisam mijenjala nego sam umjesto kreme kuglof prelila čokoladom i posipala kokosom.
 
RECEPT:
 
Za kuglof:
 
380 g brašna
1/2 žličice soli
1 žličica praška za pecivo
1/2 žličice sode bikarbone
5 jaja
200 g šećera
1 žlica ekstrakta vanilije
200 ml ulja
200 ml kiselog vrhnja
200 g kokosovog brašna
 
Za preljev:
 
100 g čokolade
25 g kokosovog brašna
 
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Namastite i pobrašnite kalup za kuglof.
U prikladnoj posudi pomiješajte i prosijte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.
Mikserom pjenasto izradite jaja i šećer dok se smjesa ne udvostruči i šećer  ne otopi.
Dodajte ekstrakt vanilije.
Umiješajte polovicu prosijane smjese brašna.
Umiješajte ulje i kiselo vrhnje.
Na kraju umiješajte preostalo brašno i kokosovo brašno. 
Dobivenu smjesu ulijte u pripremljeni kalup za kuglof.
Zagladite površinu.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 45 minuta.
Pečeni kuglof istresite na tanjur za posluživanje i ostavite ga da se ohladi.
Otopite čokoladu na pari.
Prelijte kuglof otopljenom čokoladom i posipajte kokosom.

Nema komentara:

Objavi komentar